Tomas Axnér och Frankrikes Estelle Nze Minko. Foto: Bildbyrån

Axnér om taktiska drag i kvartsfinalen: ”En del grejor i rockärmen”

Uppdaterad
Publicerad

Tomas Axnér hyllades stort efter sina taktiska drag i kryssmatchen mot Norge.

I kvartsfinalen mot Frankrike kan det komma att bjudas på fler överraskningar.

– Vi har en del grejor i rockärmen, säger den svenska förbundskapten till SVT Sport.

Efter stor dramatik grejade Sverige 30-30 mot Norge i VM:s huvudrunda och fick med sig en poäng som till slut blev avgörande i kampen om en kvartsfinalplats.

Den svenska ledarstaben bjöd på flera lyckade drag så som spelare på nya positioner och fjärdemålvakten från start – och hyllades stort efteråt.

När Sverige i kväll möter Frankrike i kvartsfinal kan fler överraskningar komma.

– Vi tänker att vi har en del grejor i rockärmen här också som vi måste prova och framför allt när de gör sina motdrag. Så det har vi så klart funderat på, säger Sveriges förbundskapten Tomas Axnér till SVT Sport.

”Då var de brutala”

Men mer än så vill han inte avslöja.

– Jag tänker inte avslöja något kopplat till den matchen. Det får vi se, skrattar han.

Frankrike, som vann OS-guld i somras, har vunnit alla sina matcher i VM. Det svenska laget mötte fransyskorna både i gruppspelet och i semifinalen i OS och spelade två jämna matcher.

– Vi har bra förkunskaper och vet vi  kan rubba dem. Men Frankrike är lite svåra att scouta, det är ganska mycket upp till dem själva. De har en otroligt hög högstanivå och träffar de den då är de bästa i värden. Så vi får hoppas att de inte har den formen de hade i OS, framför allt inte i slutet av det mästerskapet, för då var de brutala, säger Axnér.

Kvartsfinalen mellan Sverige och Frankrike börjar klockan 20.30.

KLIPP: Sverige till VM-kvartsfinal – efter Norges seger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.