Dubbla smällar för Önnered: ”Inte alls på den nivå som vi vill spela”

Skövde slog Önnered med 25-24 efter stor dramatik. En skadepaus på drygt 20 minuter gjorde matchen utdragen.

– Det är riktigt skönt att få gå på uppehåll med den här kämpasegern. Det har varit en tuff period och skönt att ta med det här i uppehållet och få ett bra sug tillbaka, säger Skövdes Moa Andersson till Handbollsligan live.

Skövde, som nu spelat klart före hemma-VM i Göteborg, fick stopp på en fyra matcher lång förlustsvit medan Önnered hade chans att ta över serieledningen. Utan att ta den.

”Vi var inte tillräckligt bra”

Tindra Sahlin Wallenius vräkte sig fram på linjen och sköt 25-23 med 18 sekunder kvar. Önnereds Fanny Elovson drog in reduceringen 25-24 men då stod matchklockan på 60.00 och det jublades inte ens över målet.

– Vi tappar det i andra halvlek. Vi var inte alls på den nivå som vill spela utan långt under. Vi var inte tillräckligt bra. Även om det blev 20 minuters paus i andra halvlek ska vi kunna vinna på en svår bortaplan, säger Önnereds Siw Aabech besviket.

Skada och direkt rött kort

Vid ställningen 19-19 med tio minuter kvar inträffade en olycka som gav ett längre avbrott. Önnereds Elin Österwall, 18, drev in mot straffområdet och fastnade i en vridning efter en kontakt med en Skövdespelare och blev liggande med våldsamma smärtor och tog sig mot knät.

Hon fick sedan föras ut med bår från arenan. Uppehållet blev extra utdraget eftersom man väntade på att en ambulans skulle anlända. Hon blev ändå kvar i hallen med kryckor.

Skövdes Ebba Hägg fick ett direkt rött kort efter närkampen.