Evelina Eriksson jublar efter 30-30 mot Norge. Foto: Bildbyrån

Eriksson: ”Det var några sekunder av panik”

Uppdaterad
Publicerad

Hon kallades in till VM-truppen så sent som i torsdags.

Då fick Evelina Eriksson starta mot guldfavoriten Norge – och imponerade.

– Det var några sekunder och minuter av stress och panik när beskedet kom, säger hon till SVT Sport.

Martina Thörn fick två skott i huvudet i gruppspelsmatchen mot Puerto Rico. Två smällar som tvingade henne att lämna VM-truppen.

In kom Evelina Eriksson. Och 25-åringen, till vardags i norska Vipers, fick förtroendet direkt i den viktiga matchen mot Norge.

– Det (beskedet) kom som en smäll. Men otroligt kul och deras motivering var att jag har mött många i klubblaget. Jag är väldigt glad för det, säger hon.

”Tvungna att improvisera”

Och det fanns en tydlig tanke bakom att ställa Eriksson i mål.

– Evelina har spelat och spelar med många av spelarna i Norge, och det är ett lag som förbereder sig minutiöst. De är väldigt styrda av taktik och spelsätt, så jag valde att sätta lite griller i huvudet på dem och börja med en annan uppställning och satte in en en målvakt som tränat en halv träning med oss och har bra koll på deras skyttar – så att de blev tvungna att improvisera en del, säger förbundskapten Tomas Axnér.

”Starten man vill ha”

Bra gick det, dessutom. Eriksson imponerade rejält i inledningen när Sverige höll jämna steg med Norge.

– Det är den starten man vill ha. Man vill bli träffad några gånger och känna lite på bollen. Jag lyckades med det och det var väldigt kul, säger hon.

Var på bra humör

Eriksson spelade hela första halvlek och kom in i andra halvlek för en straff.

Hon, precis som resten i laget, var på ett minst sagt bra humör efter 30–30, där kvitteringen kom med fem sekunder kvar.

– Det kändes lite som en vinst när vi låg under med två mål. Det var en lättnadskänsla när lobben landade i målet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.