H65 Höör utjämnade kvartsfinalserien mot Skara

Senast blev det förlust efter förlängningsdrama.

I andra kvartsfinalmötet studsade H65 Höör tillbaka och bortaslog Skara med 25-24.

Första mötet blev en jämn historia där lagen följdes åt i 60 minuter, samt den efterföljande förlängningen. Och andra matchen lagen emellan fortsatte på samma spår.

Efter första halvlek stod det 13-13 och Skara, som skrällvann i första kvartsfinalen, fick en lovande start i andra och var länge i ledning. Mycket tack vare Sara Johansson.

29-åringen återvände till Skara inför fjolårets slutspel, och har varit en nyckelspelare under årets grundserie. I dag stod hon för nio mål – men det hjälpte föga.

Missade kvitteringschans i slutet

Med mindre än kvarten kvar gjorde gästerna, och favoriterna på förhand, ett litet ryck som man bibehöll. Men det blev dramatiska slutsekunder. H65 Höörs Amelia Lundbäck missade ett straffkast, vilket hade inneburit två bollars ledning. I stället fick hemmalaget chansen att kvittera och ta matchen till förlängning. Sara Johanssons försök misslyckades dock och H65 Höör höll undan.

– Jätteskönt! Speciellt efter förra matchen som blev jättelång med två förlängningar. Nu står det 0-0 igen, och det är en jättestor fördel för oss, säger H65 Höörs femmålsskytt Emma Nuhanovic i C Mores sändning.

Det tredje kvartsfinalmötet (bäst av fem) spelas lördag den 9 april.