Johanna Östblom avgjorde när matchen stod och vägde i slutminuterna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Johanna Östbloms två mål inom loppet av mindre än två minuter. Klipp från Handbollsligan Live. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

H65 Höör vände stort underläge i slutet

Uppdaterad
Publicerad

Aranäs var på väg mot en skräll mot vårens SM-finalist H65 Höör men skånelaget kunde vända ett stort underläge och vinna med 33-29.

– Vi spelade verkligen som ett lag de sista 20 minuterna och det var skönt att vinna, säger Tilda Winberg till Handbollsligan live.

När Ellen Davis kastade in 26-22 för Aranäs i det tomma målet när H65 spelade med en spelare mer återstod det mindre än 13 minuter att spela.

Då tryckte H65 till ordentligt och vid 27-27 var man ikapp. När matchen stod och vägde vid 28-28 med fem minuter kvar klev Johanna Östblom in från högerkanten och satte först 29-28 för H65 och sedan 30-28, två av hennes sju mål i kväll.

”Rutinen satte stopp”

Vid 30-28 tog Aranäs tränare Rustan Lundbäck en timeout men då var man redan ett slaget lag.

– Jag tycker att vi har en jädra energi större delen av matchen. Det var väl rutinen som satte stopp och det var det som fallerade. H65 är van vid att vinna matcher, säger Aranäs Ellen Davis.

H65 har varit finalist i två av de tre senaste SM-finalerna.

H65 gick tillfälligt upp i serieledning men har spelat två matcher mer än Skuru som kan gå förbi på lördag då man möter Kungälv borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.