H65 Höör vann rysare mot Önnered i säsongspremiären Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

H65 Höör vann rysare mot Önnered i säsongspremiären

Matchen svängde fram och tillbaka.

Men till slut kunde H65 Höör vinna säsongspremiären mot Önnered med 26–23.

– Jättekul, säger nyförvärvet Ofelia Shoai Hallberg till SVT Sport.

H65 Höör fick en bra start på matchen och de hade en fyramålsledning efter knappt 20 spelade minuter.

Nyförvärvet Ofelia Shoai Hallberg visade vägen, genom att göra fem av lagets tolv mål under den första halvleken.

– Jag får bollar att jobba på, så det känns jättebra, säger hon.

Svängig match

Önnered lyckades dock jämna ut matchbilden och när första halvlek var över var ställningen 12–11 till hemmalaget.

Efter halvtidsvilan skulle Önnered komma att steppa upp ytterligare.

Elin Österwall gjorde fyra mål i den första halvleken och hon fortsatte att leverera även i den andra.

Med drygt tio minuter kvar att spela ledde Önnered med 22–19, men det var hemmalaget som fick sista ordet.

”Känns skit”

Efter en stark avslutning kunde H65 Höör göra matchens fyra sista mål och vinna med 26–23.

– Nu känns det skit. Vi ledde stora delar av matchen, men det är små marginaler. De gjorde lite enkla mål, så det är tungt, säger Elin Österwall till SVT Sport.

Förra säsongen föll Höör i kvartsfinalen mot Skara, medan Önnered tog sig hela vägen till final, där det blev förlust mot Sävehof.