Henrik Signell är ny förbundskapten i Nederländerna. Foto: Beate Oma Dahle

Henrik Signell tar över förbundskaptensjobb från Per Johansson

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Signell är ny förbundskapten för Nederländernas damlandslag i handboll. Han tar över efter landsmannen Per Johansson.

Tre svenska förbundskaptener på två och ett halvt år, Nederländerna fortsätter på den svenska modellen.

Per Johansson, som varit förbundskapten för damlandslaget i två och ett halvt år, efterträds enligt Aftonbladet av Henrik Signell som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över OS 2028. Han kommer närmast från jobbet som förbundskapten för Sydkoreas damer.

– Det här känns väldigt bra. Det är ett landslag och land som satsar hårt på idrott och på handbollen. Nederländerna har många skickliga individer som är ute i bra klubbar, säger Signell till tidningen.

Signell var förbundskapten i Sverige 2016-2020, då blev det inga mästerskapsmedaljer för blågult. Nästa mästerskap spelas redan i november när EM arrangeras i Schweiz, Österrike och Ungern.

Även herrlaget har svenskt på tränarsidan. Där är det Staffan Olsson som basar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.