Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan ger SVT-experten Magnus Grahn sin syn på Apelgren som potentiell ersättare. Intervjun är gjord i samband med Glenn Solbergs avsked. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Uppgifter: Michael Apelgren nära förbundskaptensjobbet

Uppdaterad
Publicerad

De svenska handbollsherrarna saknar fortsatt förbundskapten efter Glenn Solbergs avhopp.

Men enligt Aftonbladet är det nära att Michael Apelgren tar över.

– Vi har varit i dialog. Det är kittlande så klart, säger han till SVT Sport.

Glenn Solberg lämnade plötsligt jobbet som förbundskapten för drygt två veckor sedan. Om bara en vecka ska nästa trupp tas ut, till EHF Euro Cup, och förbundet jagar nu en ny ledare.

Enligt Aftonbladets uppgifter är Apelgren, som var assisterade under Solberg, nära jobbet. 40-åringen jobbar sedan i somras för ungerska storlaget Pick Szeged där han har ett tvåårskontrakt. Men klubben har sagt ja till att svensken kombinerar uppdragen.

– Det är viktigt för mig att vara lojal mot Szeged. Våra matcher ligger 12 december och nästa 7 februari. Det gör att det inte påverkar allt för mycket. Det är viktigt om det blir aktuellt att jag får en apparat runt mig både här och där som gör jag kan prestera,säger han till SVT Sport.

Damernas förbundskapten Tomas Axnér dubbeljobbar sedan i somras då han tog över som tränare i danska Esbjerg.

Om Apelgren blir ny svensk förbundskapten vill han enligt Aftonbladet ta med sig nära vännen Patrik Fahlgren som assisterande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.