Jamina Roberts har vaknat – och hoppas att Norge gör sitt bästa för att hjälpa Sverige. Foto: Bildbyrån.

Jamina Roberts hoppas på hjälp från Norge

Uppdaterad
Publicerad

Sverige måste vinna mot Kroatien, men även förlita sig på att två andra resultat ska gå blågul väg.

Norge är semifinalklart, men måste besegra Danmark för att Sverige ska gå till semi.

– Vi var där med frukost på säng i morse och de (Norge) har fått massage, säger Jamina Roberts och skrattar.

Sverige vann söndagens måstematch mot Ungern och hoppet om semifinal i EM lever. Jamina Roberts har haft en trevande start på mästerskapet, men briljerade under söndagens möte. Vänsternian och lagkaptenen gjorde nio mål och tolv assist.

– Jag har inte fått till det bara, men igår lossnade det lite, men det betyder ingenting till nästa match, det är ny match och nytt motstånd, säger Roberts.

Handbolls-EM

Även vid seger i onsdagens match mot Kroatien så måste Sverige förlita sig på två andra resultat. Slovenien måste besegra Ungern och semifinal-klara Norge måste vinna över Danmark för att Sverige ska nå semi. Roberts hoppas och tror att Norge gör sitt bästa.

– Vi hoppas på det i alla fall, vi kan inte göra så mycket åt de resultaten, så vi fokuserar på vår match och hoppas vi får hjälp av de andra, säger hon.

”Vi var där med frukost på säng”

Roberts spelar till vardags i norska Vipers Kristiansand och känner många av de norska landslagsspelarna.

– Vi var där med frukost på säng i morse och de har fått massage, skämtar hon och fortsätter:

– De vet också att en vinst för dem innebär att vi går vidare, sedan hur mycket de bryr sig om det vet jag inte, men vi påminner om det så fort vi ses.

Sveriges match mot Kroatien spelas klockan 18:00 i Ljubljana, i samma arena tidigare under eftermiddagen spelas Slovenien–Ungern.

– Givetvis håller vi på Slovenien där och det är nästan oundvikligt att inte följa den, men vi får hitta en balans, vi kanske inte ska sitta och bara titta på den matchen, men vi kommer givetvis ha fått med oss resultatet innan vi går in i vår match.

KLIPP: Elin Hansson positiv och siktar framåt (13 november)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jenny Carlson och Linn Blohm efter förlusten mot Norge. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-EM

Mer i ämnet