Johanna Bundsen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johanna Bundsen stor hjälte mot Ungern. Hör hennes ord i spelaren. Foto: SAMEER AL-DOUMY

Johanna Bundsen stor hjälte mot Ungern: ”Minns ofta det man kan göra bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är vidare till OS-semifinal i handboll efter förlängningsdrama mot Ungern. En som imponerat turneringen igenom är målvakt Johanna Bundsen, och i dag var inget undantag.

– Jag får vara nöjd med att prestera när det väl gäller, säger hon till SVT Sport.

Som så ofta för det svenska damlandslaget vaknade Johanna Bundsen på rätt sida och höll Sverige kvar i kvartsfinalen mot Ungern vid flera tillfällen. I avancemanget till semifinal stod hon för makalösa 22 räddningar.

När SVT frågar henne om matchen är hon lite mer reserverad.

OS i Paris 2024

Du har över 40 i räddningsprocent?

– Har jag det? Då får jag ändå vara nöjd. Man minns oftast det man kan göra bättre, så är det ju, säger hon.

Hör mer vad Bundsen tycker om sin insats i spelaren.

Matchen gick till förlängning 29-29 efter ett rafflande avslut där Nina Koppang kvitterade med fyra sekunder kvar. Två gånger fem minuter av magknip och nagelbitande väntade för tv-publiken. Då klev Bundsen fram.

– När det väl ska avgöras där i förlängningen så känner jag att jag är där och får en ”go” start, säger hon till SVT Sport.

I den första förlängningsfemman räddade hon tre raka skott så att Sverige fick en buffert med 31-29 och sen av bara farten två till i den andra. Efter uppvisningen kunde svenskorna avancera till semifinal (36-32) mot Frankrike.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet