Julius Lindskog Andersson förde Ystad till seger – avgjorde i slutskedet

Med sex minuter kvar stod det 23-23 i kvartsfinalen mellan Skövde och Ystad.

Då klev Julius Lindskog Andersson fram med tre mål och en assist.

Ystad vann med 28-26 och är nu bara en seger från semifinal.

Både i den första och andra halvleken gjorde Ystad ett ryck och ledde med tre bollar. Men Skövde kom tillbaka båda gångerna och avslutningen blev jämn.

Med sex minuter kvar var det helt lika, 23-23. I det läget hade Julius Lindskog Andersson gjort sju mål för Ystad – och ytterligare tre fullträffar blev det när matchen stod och vägde.

Niometersspelaren assisterade först Anton Månsson till 24-23 och förvaltade sedan en straff fram till 25-23. Lindskog Andersson gjorde också 26-24 och 27-25 när Ystad avgjorde kvartsfinalen mot Skövde.

Totalt blev det tio mål och tre assist för Lindskog Andersson.

– De lyfter högt på våra skyttar och då blir det större ytor för mig. Då gäller det bara att hitta tajmingen och att gå hundra procent för man man-spelet, och det tycker jag att jag lyckas bra med i dag, säger han till C More.

Det blev till slut seger med 28-26 för Ystad som därmed har 2-0 i matcher i kvartsfinalserien. På tisdag kan man säkra en semifinalplats när man tar emot Skövde på hemmaplan.

– Vi måste göra en ännu bättre insats då. Det gäller att få bra träff i försvaret och fortsätta spela fokuserat framåt, säger Lindskog Andersson.