• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eskilstuna i Södermanlands län. Det brinner i en garagelänga på Klostergatan i Eskilstuna med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sörmland.

Mathilda Lundström är tillbaka i träning. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Mathilda Lundström tillbaka – ersättare lämnar VM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Hon missade VM-premiären.

Men nu är högersexan Mathilda Lundström tillbaka i träning och hon förväntas kunna spela igen redan imorgon.

Mathilda Lundström tränar nu för fullt efter att ha drabbats av en känning i baksidan av ena låret inför VM-genrepet mot Tyskland förra helgen. Det meddelar handbollslandslaget på lördagen.

Beskedet innebär att Clara Petersson Bergsten lämnar landslagstruppen. Högersexan Peterson Bergsten, som till vardags spelar i Skuru, kallades tidigare i veckan in för att avlasta på de svenska träningarna.

Lundström stod över VM-premiären mot Kina i Scandinavium men väntas vara tillgänglig när Sverige möter Senegal på söndagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Handbolls-VM

Mer i ämnet