Michael Apelgren

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Michael Apelgren om hur det ska bli att leda Sverige. Foto: Bildbyrån

Michael Apelgren om att ta över handbollslandslaget: Vill inte älta i det som varit

Publicerad

Michael Apelgren har tagit ut sin första trupp som förbundskapten för Sveriges herrlandslag i handboll. Nu vill 40-åringen blicka framåt – och glömma turbulensen som SVT Sport tidigare rapporterat om.

– Det har blivit uppförstorat som det stått i media. Jag tycker det är dags att titta in i framtiden istället för att älta det som varit, säger Apelgren.

För två dagar sedan kommenterade Michael Apelgren uppgifterna om att han skulle ha blivit utfryst och undanskuffad av förre förbundskaptenen Glenn Solberg.

– Det är klart, ingen rök utan eld, sa Apelgren då.

Men än har han inte utarbetat någon plan för hur han ska undvika att sådana här saker sker på nytt under hans ledarskap.

– Låter ju fint att du säger ”en plan”. Man vill ju säga ”ja, vi gjort en lång planering när det gäller detta”. Nej, men det är klart att det kommer hända grejer även när jag är förbundskapten för er att skriva om, säger Apelgren till SVT Sport.

– Det är väl härligt att folk bryr sig om det svenska handbollslandslaget.

Men din assisterande kommer att få ta plats och få sin röst hörd?

– Det är inte omöjligt. Men det är otroligt fascinerande hur ett landslag ska ha så mycket fokus på en assisterande. Säg ett annat lag där det pratas så mycket om det.

– Vi ska försöka hitta en väg som är den absolut bästa för laget och försöka snacka mer om spelarna på plan än assisterande tränaren hoppas jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.