Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet pekar SVT-experten Magnus Grahn ut Michael Apelgren och Patrik Fahlgren som en tänkbar drömduo att leda det svenska landslaget. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Uppgifter: Apelgren klar som ny förbundskapten

Uppdaterad
Publicerad

Michael Apelgren blir ny förbundskapten för herrlandslaget i handboll efter Glenn Solberg. Enligt uppgifter till SVT Sport är det bara detaljer som återstår innan Apelgren presenteras.

Enligt Aftonbladet, som var först med att rapportera om nyheten, kommer 40-årige Apelgren att presenteras som ny förbundskapten den kommande veckan.

Enligt uppgifter till SVT Sport handlar det nu om att det svenska förbundet och Apelgrens ungerska klubb Pick Szeged ska komma överens.

Apelgren kommer att dela sin tid mellan landslaget och klubblaget Pick Szeged. Assisterande förbundskapten väntas bli Patrik Fahlgren, till vardags huvudtränare i Hammarby, enligt Aftonbladet.

Turerna kring Solberg

Den tidigare förbundskaptenen Glenn Solberg lämnade jobbet för drygt tre veckor sedan. Personer som SVT Sport har pratat med vittnar om att norrmannen ska ha haft en exkluderande ledarstil mot delar av ledarstaben. Det har i sin tur skapat missnöje även bland delar av spelargruppen. En person som ska ha varit speciellt utsatt är just assisterande förbundskapten Michael Apelgren.

– Klart att vi såg vad som hände med Apelgren under OS, men vi var där för att fokusera på att spela, säger en spelare.

Glenn Solberg ledde Sverige till EM-guld 2022 och VM-silver 2021, men på OS i Paris i somras levde Sverige inte upp till förväntningar, utan åkte ut i kvartsfinalen mot Danmark.

Med två år kvar på kontraktet lämnade Solberg plötsligt i september, trots att hans kontrakt förlängdes så sent som mindre än ett år tidigare.

glen solberg handboll

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt uppgifter till SVT Sport har Glenn Solberg fått kritik för sitt ledarskap. Foto: Johanna Säll / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.