Tomas Axnér.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad Tomas Axnér tycker om det svenska försvarsspelet. Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Ny fjärdeplats för Sverige: ”Händer lite väl ofta”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska handbollsdamerna har återigen hamnat tätt utanför pallplatsen under ett mästerskap. Det efter förlusten mot Danmark i bronsmatchen.

– Vi är inte riktigt där att vi ska vara favorit i de här matcherna, vi måste få fullträff och får vi inte det är de snäppet bättre, säger förbundskapten Tomas Axnér till SVT Sport.

Sverige kom fyra i OS 2021, VM 2017 och VM 2023. Nu upprepar sig mardrömmen med en fjärdeplats i OS i Paris.

– Nu är man så sjukt nära men återigen kommer vi nummer fyra. Det händer lite väl ofta, säger Nathalie Hagman till SVT Sport.

OS i Paris 2024

Faktum är att man behöver vrida tillbaka klockan hela vägen till EM 2014 för att hitta Sveriges senaste mästerskapsmedalj, då blev det ett brons. Allt som oftast faller Sverige när det väl gäller, då höjs röster om att laget kanske inte klarar av pressen.

– Det får de gärna säga men jag tycker att vi får sätta perspektiv. Det är en bit kvar till topp 3 (Norge, Danmark och Frankrike, reds anm) men vi närmar oss dem, säger Tomas Axnér.

Sverige har endast en vinst på åtta matcher mot Danmark. Men man pressade Frankrike till förlängning i semifinalen och man slog Norge i gruppspelet.

– Semifinalen är väl det närmsta vi varit att stå i en final sedan 2010. Vi är nära igen men lyckas inte ta medaljerna och det är det tuffaste, just att komma fyra, säger Hagman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet