Olle Forsell Schefvert visades ut efter 30 sekunder. Foto: Bildbyrån

Visades ut efter 30 sekunder i VM-debuten: ”Hände lite för mycket i hjärnan”

Uppdaterad
Publicerad

Olle Forsell Schefvert gjorde VM-debut då Sverige körde över Uruguay med 47-12 i handbolls-VM på hemmaplan. Men han fick också lämna planen redan efter 30 sekunder.

– Det hände lite för mycket i min hjärna på en gång. Övertaggad är nog en underdrift, säger han till SVT Sport.

Det var efter drygt 18 minuter i den tredje och sista gruppspelsmatchen som den 29-årige Olle Forsell Schefvert fick springa in på planen för första gången i en tävlingsmatch för a-landslaget.

Vänsternian berättar om debuten:

– Den var väldigt rolig. De första sekunderna fick väl alla sig ett gott skratt, även jag. Det var hur kul som helst. Otrolig känsla att få springa in här. Gåshud.

Forsell Schefvert hann alltså vara på planen i bara en halv minut då han rev ner en uruguayan och blev utvisad. 29-åringen blev inte särskilt nedslagen trots den speciella debuten.

– Det var bara att försöka igen och göra det bästa av situationen. Det var lite premiärnerver. Det hände lite för mycket i min hjärna på en gång. Övertaggad är nog en underdrift, säger han.

I den andra halvleken fick Forsell Schefvert spela en hel del och då gjorde han också sitt första landslagsmål.

– Det är såklart tråkigt för honom att han får två minuter direkt. Men jag tror att han skrattade bort det lite och det var kul att han fick komma in och göra debut, säger lagkamraten Eric Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.