Foto: Bildbyrån

Blohm revanschsugen – i dubbel bemärkelse

Uppdaterad
Publicerad

Linn Blohm fick rött kort när Sverige föll mot Frankrike i sommarens OS-semifinal.

Nu är den svenska nyckelspelaren revanschsugen – i dubbel bemärkelse.

– Dels vill jag ge allt för att vinna matchen men också själv ta igen det jag missade, säger Blohm till SVT Sport.

I kväll är det dags för Sverige att ta sig an Frankrike i kvartsfinal i handbolls-VM. Frankrike vann OS-guld i somras och är, tillsammans med Norge, favorittippat i VM.

– Det blir väldigt tufft, det är OS-mästaren. Men vi hade två bra matcher mot dem i OS, men såklart blir det tufft. Det är en hård väg för att nå semifinal, säger Linn Blohm till SVT Sport.

Kryssade i gruppspelet i OS

Sverige mötte Frankrike två gånger i sommarens OS-turnering där svenskorna imponerade och blev fyra till slut. Först spelade man oavgjort i gruppspelet och sedan föll man knappt i semfinalen.

Då fick Blohm rött kort efter att ha åkt på tre tvåminutersutvisningar.

– Det kan diskuteras om alla var tvåminutare. När jag fick det röda kortet kände jag bara ”shit, att mitt första röda kort ska komma i en OS-semi”. Väldigt segt och jobbigt att inte kunna vara med och kämpa med laget.

Med det i bagaget, hur känns det att möta Frankrike igen?

– Det ger mer revanschlust så klart, jag vill verkligen inte hamna i den situationen igen. Dels vill jag ge allt för att vinna matchen men också själv ta igen det jag missade. Jag är väldigt taggad.

”Har extremt bra försvar”

Frankrike har vunnit alla sina matcher i VM och vann sin grupp i huvudrundan efter seger mot det ryska laget i den sista matchen. För att Sverige ska bli första lag att rubba fransyskorna måste omställningsspelet fungera.

– De har extremt bra försvar så att stå och stångas med dem i anfall kommer bli jobbigt. Vi måst få de snabba och enkla målen. Försvars- och målvaktsspel och att springa med dem blir viktigt. Det är ett lag som släpper in väldigt få mål så vårt fartfyllda spel blir viktigt, säger Blohm.

Kvartsfinalen börjar klockan 20.30 i kväll.

KLIPP: Sverige till VM-kvartsfinal – efter Norges seger

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.