Johanna Bundsen i handbolls-VM

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Johanna Bundsens fantastiska start – höll nollan i 14 minuter Foto: Bildbyrån

Sanslös inledning bakom Sveriges seger – klara för VM-semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Fjorton minuter och sex sekunder. Så länge tog det innan Sverige släppte in ett mål i VM-kvartsfinalen mot Tyskland. Sedan vann man med 27-20 och gick till semifinal.

– Det känns sjukt bra. Det var en extrem start, säger Jamina Roberts till SVT Sport.

Den första halvleken i VM-kvartsfinalen var en blågul uppvisning.

Målvakten Johanna Bundsen storspelade och räddade nio av femton skott. Det dröjde hela 14 minuter innan Tyskland gjorde sitt första mål. Och Sverige ledde med 16-6 i paus.

– Det var nästan så man inte ville gå in i paus. Man ville bara stanna på planen. Den första halvleken är kollektivt något av det bästa vi har presterat, säger Roberts.

Andra halvlek blev jämnare, men aldrig spännande. Sverige vann med 27-20 och är klara för VM-semifinal för första gången sedan 2017.

– Vi hittar verkligen rätt nivå från första minut. Vi får till vårt försvarsspel och Bundsen är helt suverän idag, säger Anna Lagerquist.

– Det är en av de absolut bästa matcherna vi någonsin har spelat, säger Linn Blohm.

Sveriges bästa målgörare var Olivia Mellegård, Nathalie Hagman, Roberts och Blohm med fem fullträffar vardera.

Man ställs nu mot stornationen Frankrike i fredagens semifinal med start 21.00. I den andra semin, som spelas 17.30, möts Danmark och Norge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.