Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sara Johansson och Laerke Sörensen imponerade i vändningen

Sara Johanssons supermatch när Skara vände skrällartat mot topplaget

Uppdaterad
Publicerad

Skara hade bara tagit åtta poäng på elva matcher – och låg tidigt under med fyra bollar mot tabelltrean VästeråsIrsta.

Då vände man skrällartat och vann med 31–25.

Stor segerorganisatör var landslagsstjärnan Sara Johansson.

Skara kom från två raka förluster, och uttåg ur svenska cupen, när man tog emot trean VästeråsIrsta. De hade dubbelt så många poäng så mycket tydde på en tredje förlust för Skara

Matchen började också i den riktningen då gästerna snabbt ledde med fyra mål. När halva matchen var spelad var det dock Skaralaget ikapp.

I andra halvlek var det inget snack om vilket lag som var starkast för dagen, 17–11 till Skara och sex måls segermarginal.

Duon imponerade

Sara Johanssons sju mål och sex assist i kombination med en räddningsprocent på knappa 40 procent från målvakten Laerke Sörensen säkrade de två poängen.

Johansson blev uttagen att spela i EM i december för Sverige och har 13 landskamper på meritlistan. Skara kliver nu upp på tio poäng och befäster sin åttondeplats i serien.

Hallby vann en raflande tillställning mot Önnerud med 23–22 och Kristianstad fick se sig besegrade av Skuru med 27–34. Skuru tar i och med vinsten över tredjeplatsen från VästeråsIrsta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.