Stine Lund Andreassen och Julia Eriksson jublar efter mål. Foto: Bildbyrån

Sävehof körde över Önnered

Uppdaterad
Publicerad

Önnered kämpade väl men kunde inte rubba de regerande svenska mästarna i Göteborgsderbyt. Sävehof vann med klara 35-22.

Hemmalaget Sävehof lade i högsta växeln från start. Efter nio minuter stod det 9-0 och Önnered såg ut som det slagna lag det var. Laget stressades till dåliga avslut och Johanna Bundsen i Sävehof-målet räddade 60% av skotten.

– Vi sa inför matchen att om man släpper dem för nära så är de starka, säger lagets nyförvärv Olivia Mellegård till Göteborgs-Posten.

Elitserien i handboll

Önnereds Christina Dahl Pedersen bidrog starkt till att snygga till siffrorna med sina sju mål. Sju mål gjorde även Sävehofs bästa målskytt: högersexan Joanna Lindvall Haggren.

För Mellegård var kvällens match extra speciell. Hon spelade i Önnered från fem års åldern och fram tills i somras. I kväll satte hon fem mål mot sitt gamla lag.

– Jag är ganska nöjd. Det var mycket känslor i dag, jag har ju spelat med de här tjejerna i tolv år och allt det här med Sävehof känns fortfarande så nytt, säger hon till Göteborgs-Posten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i handboll

Mer i ämnet