Kim Andersson vann i comebacken

Uppdaterad
Publicerad

Efter tio år på den stora världsscenen gjorde Kim Andersson idag comeback i elitserien. Det blev seger för hans Ystad borta mot Aranäs, 23-29 (10-16).

Kim Andersson och unge Lukas Nilsson punktmarkerades en hel del och Aranäs störde rytmen bra hos favoriten. Det blev ”bara” tre mål av comeback-Kim.

– Det var väldigt upp och ner, vissa stunder så gör vi det helt ok och vissa stunder är det absolut inte ok men vi vinner premiären och hoppas att vi har skakat av oss premiärnerverna, sa Andersson till TV4 Sport efter matchen.

Elitserien i handboll

Nykomlingen och bottentippade Aranäs gjorde på många sätt en fin premiär, ett tag skiljde bara två bollar, 21-23. Men när det skulle avgöras hade Ystad en växel till att lägga i.

– Vi har oerhört mycket mer att visa, vi har spelat mycket bättre i träningsmatcherna. Det blev tvåpunkt stora delar av matchen, det är vad det är men vi vinner och det får vi vara nöjda med, sa Andersson.

Kvällens resultat

Arenäs-Ystad 23-29

Malmö-Karlskrona 32-28

Alingsås-Redbergslid 30-18

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i handboll

Mer i ämnet