Hemvändaren Kim Andersson och supertalangen Lukas Nilsson ska plocka hem ett guld till Skånes riviera Foto: Ola Bränholm

Sveriges mest fruktade duo

Uppdaterad
Publicerad

Kim Andersson har vunnit det mesta som går att vinna. Lukas Nilsson är landets största talang. Tillsammans ska duon leda Ystad till framgångar.

– Jag spelar för att vinna, jag gillar inte att förlora. Jag har fått vinna mycket senaste tio åren. På en bra dag är jag helt säker att vi slår alla lagen i elitserien, jag siktar på SM-guld, säger hemvändaren Kim Andersson.

Att Kim hamnade i Ystad var absolut inte givet. Trots att axeln skadades i samband med VM i Qatar så erbjöd storsatsande Paris SG honom ett miljonkantat tvåårskontrakt.

Elitserien i handboll

– Jag kände inte att jag kunde be min familj att flytta ut igen. Min fru har följt med mig överallt, nu skulle min grabb börja förskolan. Med den skadehistorik och problem jag haft så ville jag inte riskera... handbollen är ändå mitt jobb, familjen är förhoppningsvis något jag ska ha hela livet.

”Stor ära att få spela med honom”

Förra året tog sig Ystad överraskande till semifinal, då var 18-årige Lukas Nilsson lagets stora stjärna, han är nöjd med sin nye lagkamrat.

– Det är en väldigt stor ära att få spela med honom. När jag var liten har jag aldrig kunnat tänka att ”honom ska jag spela med en dag”. Han har varit en nivå bättre än alla andra spelare. Jag har hållit honom som en av världens bästa spelare, säger Lukas Nilsson.

Kim Andersson ser en stor potential i Lukas Nilsson.

– Han är en jättestor talang, han har alla ämnen till att bli Sveriges nästa stora spelare, jag ska ge honom tips på vägen att ta med sig, säger Andersson.

Se reportage i spelaren ovan. Se även när Kim utser sitt dream team bland de han spelat med, när han berättar om sin relation till Zlatan, och spana in Skottskola med Lukas Nilsson.

Ystads superduo

KIM ANDERSSON, 33 år

Svensk mästare: 2004, 2005

Tysk mästare: 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2012

Dansk mästare: 2014, 2015

Champions League mästare: 2007, 2010, 2012

OS-silver: 2012

LUKAS NILSSON, 18 år

VM-reserv som 18-åring

1:a elitseriens MEP 2014/15

3:a elitseriens skytteliga 2014/15

Kims ”Dream team” med spelare han spelat med

Målvakt Thierrey Omeyer

V6 Henrik Lundström

V9 Nikola Karabatic

M9 Stefan Lövgren

H9 Christian Zeitz

H6 Vid Kavticnik

M6 Marcus Alm

Tränare: Noka Serdarusic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i handboll

Mer i ämnet