Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skaras målvakt Isabella Mouratidou var svår att göra mål på. Foto: Viktor Ljungström / BILDBYRÅN

Skaras vägg Isabella Mouratidou även framspelare i kross: ”Otroligt bra insats”

Uppdaterad
Publicerad

Skaras målvakt Isabella Mouratidou storspelade när man vann mot Hallby med 34-24 och hoppade förbi motståndaren i tabellen.

– Det var en otroligt bra insats, säger målvakten.

De flesta trodde nog på förhand på en jämn match när sexan Skara tog emot femman Hallby. Tiomålsskytten Melanie Felber, vald till Skaras bästa spelare, och målvakten Isabella Mouratidou såg till att det inte blev så.

Mouatidou räddade först ett skott med en benparad och sedan i samma anfall stod hon rätt och fick bollen på benet och den studsade med kraftig rekyl och touch till Ewelina Ström som kunde göra 25-16 i tomt mål. Det var matchen i ett nötskal.

Hallby tog direkt en timeout men då var matchen redan körd.

”Skönt att hålla hela vägen”

– Det var en otroligt bra insats och vi köttade från start och hela vägen in. Vi har haft en del jämna matcher den senaste tiden så det var skönt att hålla hela vägen, säger Mouratidou, 37 i räddningsprocent, till Handbollsligan live efter nionde matchen i rad utan förlust.

Hon kramades extra mycket med Felber efter matchen som gav stående ovationer i Skara Idrottshall.

– Jag är nöjd med min insats och har ett otroligt bra försvar framför mig som gör det enkelt för mig att ta bollarna.

Hallby ledde med 2-1 alldeles i början innan matchen rann laget ur händerna.

– Redan från start blev det en stor uppförsbacke och den var svår att ta igen. Vi saknar effektivitet i våra avslut. Vi kommer till bra avslut men sätter inte våra lägen. Det var frustrerande, säger Hallbys Sophie Johansson och gav indirekt Mouratidou beröm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.