Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se de dramatiska slutsekunderna bakom Skurus seger. Foto: Bildbyrån

Slutsekundsdrama i handbollspremiären

Uppdaterad
Publicerad

Skuru och Önnered tippas vara de lag som närmast utmanar Sävehof i damernas handbollsliga denna säsong.

När de möttes i premiären blev det ett drama in i slutsekunderna. Som Skuru vann med 24-23.

– Det var riktigt tufft idag, säger Skurus Rebecca Nilsson till SVT Sport.

Tio raka år har Sävehof, Skuru och H65 Höör varit de tre enda lag som spelat SM-final. Denna säsong tror många att Önnered kan bryta den dominansen.

Göteborgarna var även riktigt nära att ta poäng borta mot Skuru redan i premiären. Men hemmalagets Alexandra Bjärrenholt satte en avgörande straff med elva sekunder kvar, och när Rebecca Nilsson räddade frikast i slutsekunden stannade båda poängen i Nacka.

– Fy ..., nu höll jag på att svära. Men det var riktigt tufft idag, men vi visste det. Önnered är ett fantastiskt bra lag. Det är jättestarkt av oss att vinna det här till slut, säger Skurus hemvändande målvakt Rebecca Nilsson.

För Önnered var det tufft att förlora i slutsekunderna, men man var ändå riktigt nära i en hall där man tidigare år haft stora problem.

– Det är väl den bästa match vi gjort i Nacka Bollhall i alla fall. Vi ska ta med oss att vi kom tillbaka. ett mål är väldigt surt men vi krigade hela vägen, säger Önnereds EM-spelare Linn Hansson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.