Svenska straffskyttet sviker: ”Får analysera och trycka dit bolljäveln”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är bra med i OS-gruppen som är ett riktigt getingbo efter förlusten mot Danmark. Mycket tyder på en målskillnadshistoria – då har man inte råd att missa sina straffkast.

– Jag får analysera det lite mer och se till att trycka dit bolljäveln, säger första straffskytt Nathalie Hagman till SVT Sport.

Sverige förlorade mot Danmark med 23-25 efter en mardrömsstart och sämre avslutning. De två senaste matcherna har svenskorna missat fyra av sju straffkast. Vilket kan stå sig dyrt då Norge, Danmark och Sverige kan ställas inför ett målskillnadsdrama.

Första straffskytt är Nathalie Hagman – som trots straffmissarna stått för 17 mål i turneringen.

OS i Paris 2024

– Det är alltid svårt att göra mål, men har man spelat i så många år så vet man hur man gör, nästa hoppas jag sitter, säger hon till SVT Sport.

Linn Blohm medger att det måste bli bättre.

– Det är de målen vi behöver och kommer behöva om vi ska vinna den här typen av matcher. Ska man vinna måste man göra mål på alla 100-procentiga lägen, säger hon till SVT efter förlusten mot Danmark.

Förbundskapten Tomas Axnér är däremot inte orolig.

– Hagman har varit i de här situationerna tidigare där hon missat, sen sätter hon plötsligt tio av tio. Jag är inte orolig, men klart det hjälper att sätta dem, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet