Sverige besegrade Kroatien i måstematch – fortsatt chans på kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Den svenska kvartsfinaldrömmen lever vidare.

Det efter att Sverige kört över Kroatien med 38-27 i den första av två ”måstematcher”.

– Otroligt skönt, säger Albin Lagergren till SVT Sport.

Efter en tung inledning på gruppspelet var dagens möte med Kroatien en nyckelmatch för att fortsatt ha en chans att ta sig vidare till kvartsfinal. Då visade Sverige upp ett helt annat spel och besegrade kroaterna med 38-27 efter en magnifik period strax efter pausvilan.

– Vi hittade tillbaka till det som gjort oss bra de senaste åren. Vi gör det verkligen tillsammans i dag, säger Albin Lagergren som var en av nyckelspelarna i ”måstematchen”.

OS i Paris 2024

Men inledningsvis såg det tungt ut. Kroatien satte upp ett högt tempo och Dominik Kuzmanovic stod för flera vassa räddningar. Ledningen var uppe i fyra bollar innan Sverige vaknade till.

”Otroligt stolt”

Den andra halvleken blev en lång svensk uppvisning och Andreas Palicka levererade såväl mål som vassa räddningar. När Lucas Pellas dessutom var stensäker från sju meter (nio mål totalt) var det aldrig något snack om saken.

Sverige vann till slut matchen med 38-27 och har därmed fortsatt chans att ta sig vidare till kvartsfinal.

– Vi som lag gör en av våra bättre landskamper. Jag är otroligt glad och stolt, säger Andreas Palicka.

På söndag väntar Japan i en avslutande gruppspelsmatch. Vid seger där så är Sverige klart för kvartsfinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet