Sverige vände mot Slovenien – efter att Evelina Eriksson hoppat in istället för Johanna Bundsen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige låg under med tre mål mot Slovenien i paus.
Då fick en ganska misslyckad Johanna Bundsen ge plats för Evelina Eriksson i mål.
Då vände Sverige och vann med 27–23.
– Skönt att få vinna när vi börjar matchen som vi gör, säger Bundsen till SVT Sport.

Förutsättningarna inför matchen mot Slovenien var enkla: Vinst, och minst en andraplats var klar – och därmed ett enklare motstånd i kvartsfinal.

Men det såg tufft ut.

OS i Paris 2024

”Flera bollar som jag ska ha”

Efter halva matchen låg Sverige under med 11–14, efter att målvakten Johanna Bundsen haft det tufft och bara räddat fyra av 18 slovenska skott.

– Vi är inte superbra, vi bränner en del och jag får inte till det riktigt bakåt. De får göra en del lätta mål, säger Bundsen till SVT Sport.

– Jag känner själv att det är flera bollar som jag ska ha, så jag är inte helt nöjd.

Eriksson imponerade

Till den andra halvleken valde förbundskapten Tomas Axnér att sätta Bundsen på bänken, och istället sätta in Evelina Eriksson.

Det visade sig vara ett vinnande drag. Eriksson stod för flera fina räddningar, och växte till något av ett spöka för de slovenska spelarna.

När matchen var färdigspelad visade resultattavlan 27–23 i svensk favör, och den stora anledningen till det var det svenska målvaktsspelet. Eriksson räddade hela åtta av Sloveniens 16 skott – mäkta imponerande 50 procent.

Mässing: ”Viktigt”

SVT Sports expert Mikaela Mässing var imponerad av Erikssons insats, och förklarar att det är viktigt för de svenska OS-chanserna att hon spelar bra.

– Klart att det var viktigt. Har Bundsen det lite tufft, som hon hade i dag, är det viktigt att ha en bra målvakt bakom. Och det har ju varit en del frågetecken på förhand om Eriksson var den målvakten, säger hon.

I och med lördagens resultat står det klart att Sverige blir tvåa i gruppen, och får möta Ungern i kvartsfinal på tisdag.

– Prestationen i dag räcker inte mot Ungern, vi behöver steppa upp, säger Jamina Roberts till Max.

Hör Linn Blohm efter segern mot Slovenien i spelaren nedan.

Sveriges Linn Blohm efter segern mot Slovenien i OS i Paris 2024.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bernadett Szabo / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet