Falun är en seger från SM-final

Falun kör över Storvreta i semifinalserien.

Under fredagskvällen tog dalalaget ännu en vinst mot Storvreta och är nu en vinst ifrån SM-final.

Matchen slutade 7-4.

Falun fortsätter att skaffa sig ett ypperligt läge att avancera till SM-finalen.

Första perioden slutade 2-0 till hemmalaget Falun. I mitten på den andra perioden utökade dalalaget till 3-0. Men Storvreta svarade snabbt, tolv sekunder senare reducerade gästerna och 3-1 stod sig inför den tredje och sista perioden.

Uppsalalaget tog vara på periodpausen och kom ut väldigt starkt. 35 sekunder in gjorde man 3-2 och bara en minut och tjugo sekunder senare kvitterade Storvreta.

Men Falun skulle snabbt visa varför man leder matchserien och gjorde fyra raka mål på sex minuter. Gästerna reducerade förvisso men mer än så kom de inte. Stor matchhjälte blev Faluns Alexander Galante Carlström som mäktade med två mål.

”Inte bry sig om vad det står”

Dalalaget har nu matchboll och är väldigt nära ytterligare en SM-final.

– Vi gör ingen jätteinsats, vi blir för låga och bjuder in dem i sista perioden. Men sedan steppar vi upp och börjar spela innebandy igen, säger Faluns Johan Samuelsson, i Expressens sändning efter matchen.

Trots underläge med 3-0 i matcher tror Storvretas tränare Oscar Lundin på en comeback.

– Tro finns alltid i det här laget. Nu handlar det att inte bry sig om vad det står i matcher. Nu ska vi hem och vinna nästa match på hemmaplan säger han.