Finländska stjärnan: ”Vi gör en jävla bra fajt”

Uppdaterad
Publicerad

Veera Kauppi gav Finland chansen till guldet efter två mål.

Men i förlängningen fick den mest värdefulla spelaren i stället se Sverige fira.

– Jag känner tomhet, säger stjärnan till SVT Sport.

Veera Kauppi, som till vardags spelar i Team Thorengruppen i SSL, blev utsedd till mästerskapets mest värdefulla spelare och tog hem skytteligan med 15 fullträffar. Men trots dubbla mål i finalen och bud på mer blev det bara en silvermedalj för 24-åringen.

– Jag tycker vi gör en jävla bra fajt, vi gör precis det vi ska. Vi spelar bättre och bättre hela tiden och jag tycker att vi har några lägen i slutet men nu blev det så här, säger hon efter finalförlusten.

Finland kvitterade till 3-3 i sista perioden, efter en upphämtning som startades av Kauppi, och matchen gick till förlängning.

– Vi hade en superbra känsla. Vi visste att vi hade kommit ikapp och visste att vi kan vinna. Det var så nära i dag, säger hon.

I förlängningen hade Kauppi chans att avgöra i en nästintill öppen kasse men brände det gyllene läget. I stället sköt Emelie Wibron guldet till Sverige.

– Jag tycker så synd om tjejerna, de gjorde det jättebra i dag, avslutar Kauppi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.