Krista Nieminen fick en tung start med sitt Åkersberga. Foto: Bildbyrån

Hårdsatsande nykomlingen Åkersberga överkört i premiären

Uppdaterad
Publicerad

SSL-nykomlingen Åkersberga har hårdsatsat inför säsongen och värvat flera stjärnspelare – däribland finska landslagsmålvakten Krista Nieminen.

Men finskan fick plocka bollen ur nät hela nio gånger när Åkersberga förlorade med 9–0 mot Täby.

Åkersberga kvalade upp till SSL dam i våras. Inför första matchen i högstaligan har man rustat upp med flera starka nyförvärv. På forwardssidan sticker poängstarka Therese Gutsafsson ut. I backleden kom Moa Svanström från Sirius in och i mål den största stjärnan av dem alla – Krista Nieminen.

Den mångåriga landslagsmålvakten från Finland har imponerat på försäsongen. Men i premiären mot Täby hade hon, såväl som hela laget, en tung lördag.

5–0 efter första perioden och 9–0 när matchen var slut.

– Vi kommer inte upp i tempot. Jag tycker ändå vi hade en del lägen i slutet men det räcker inte till. De ville mer och är ett mer rutinerat lag, säger Åkersbergas Hanna Nordstrand till Sportexpressen.

Bättre gick det för andra nykomlingen

De andra nykomlingarna till årets serie, Kalmarsund, hade en betydligt roligare premiärdag. Kalmarlaget besegrade Warberg på bortaplan med 8–6.

Fjolårsmästarna Pixbo inledde också säsongen starkt genom att bortaslå Falun med 7–2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.