Foto: Bildbyrån

Matchen sköts upp – sedan krossade Team Thoren Rönnby

Uppdaterad
Publicerad

Team Thoren och Rönnby skulle egentligen ha mötts i går.

Men på grund av snöovädret sköts matchen upp tills i dag.

Detta påverkade Rönnby mer än Team Thoren – som förlorade med hela 2–9.

– Exakt allt är skit i vårt spel, säger Rönnbys tränare Andreas Harnesk.

Snöovädret som drabbat stora delar av Sverige det senaste gjorde att Rönnby inte tog sig upp till Umeå i tid under fredagen.

Det gjorde att matchen sköts upp till lördagen.

Team Thoren serietvåa

Men när matchen väl drog igång vid lunchtid blev det inte speciellt mycket till match. Hemmalaget, som slutade tvåa i grundserien, var det klart bättre laget från start och tog ledningen efter nio minuters spel genum rutinerade Emelie Wibron.

Därefter kom målen med jämna mellanrum, fram till ett Oona Kauppi med sitt tredje mål för dagen gjorde 9–2 i slutminuten – vilket blev slutresultatet.

– Vi har haft katastrofala förutsättningar inför matchen. Det är som det är. Ibland händer skit, och vi kunde inte hantera skiten den här gången. Det är en ny match imorgon, säger Rönnbys tränare Andreas Harnesk till Expressen, där han inte försökte dölja sin besvikelse med lagets insats:

– Exakt allt är skit i vårt spel. Det är inget som är bra. Vi är otroligt passiva och kastar bort bollarna.

Segern gör att Team Thoren med 1–0 i matcher, i semifinalserien som spelas i bäst av fem. Nästa match spelas redan i morgon, i Västerås.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.