Sverige möter Finland i VM-finalen. Foto: TT.

Finland till VM-final efter rysare – möter Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ett klassikermöte i damernas VM-final i innebandy.

Sverige möter Finland – som fick kämpa i semifinalen mot Tjeckien.

Finland vände dubbla underlägen till seger med 5-4. De vitblåa var pressade i en överraskande jämn match, men tvillingsystrarna Veera och Oona Kauppi låg bakom segern med fyra av fem mål.

– Det var onödigt spännande. Men det känns ganska skönt just nu, säger Veera Kauppi, två mål och två assist, till SVT.

Storstjärnan vilades mot Sverige i gruppspelet. Finland erkände efteråt att de mörkade för att satsa allt på ett kort: finalen.

”Tyckte det var drygt”

– Man ska spela så i en turnering där det är många matcher. Sen vet vi att Sverige är hur bra som helst. Så det gäller att vara lite smart. Sverige tyckte att det var lite drygt, men då har vi lyckats med något. Vi är nöjda, säger Veera Kauppi.

– I morgon är det fullt ös.

Sverige jagar sitt åttonde raka VM-guld och har kört över allt motstånd hittills i turneringen. Inklusive Finland med 9-3 i gruppspelet.

– Jag tror att vi kommer vara ganska mycket utan boll i morgon och att Sverige får styra och att vi kommer kontra mot dem. Jag tror att det kommer bli en tajt match, säger My Kippilä, som satte 4-3-målet mot Tjeckien.

”Tror på oss”

Vissa kanske tittar på statistiken och tror att Sverige ska köra över er?

– Jag litar på att vi har en taktik i bakfickan som vi inte har visat än. Att vi sätter stopp för alla kommentarer och media som inte tror på oss. Vi tror på oss och har ett jättestarkt lag där ute och visar det i morgon, säger Kippilä.

SVT sänder VM-finalen, 16.15 i SVT1/Play.

KLIPP: Här ryker spelarna ihop i stormötet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.