Marcus Eriksson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Marcus Eriksson om han tror att han fortsätter sin karriär lika länge som Jaromir Jagr. Foto: Bildbyrån/SVT

39-åringen som debuterar i SHL

Publicerad

Efter 22 säsonger i Hockeyallsvenskan och division 1 gör nu 39-åriga Marcus Eriksson debut i SHL för regerande mästarna Skellefteå.

– Jag trodde det tåget hade gått men tydligen inte, säger Marcus Eriksson till SVT Sport.

Marcus Eriksson har spenderat större delen av sin karriär i moderklubben Vita Hästen. 39-åringen från Norrköping är alla tiders poängkung i Hockeyallsvenskan. Tankar och förhoppningar om spel i SHL har funnits vid flertalet tillfällen men när han som 33-åring hörde av sig till olika SHL-klubbar men ratades så trodde han att SHL-tåget hade gått.

– Redan då var åldern ett problem, säger Marcus Eriksson till SVT Sport.

Men efter ha vunnit poängligan (20+39) i Hockeyallsvenskan förra säsongen så hörde Skellefteås General Manager Erik Forsell av sig och erbjöd Marcus ett kontrakt på ett år.

– Jag blev förvånad absolut. Jag trodde det tåget hade gått men tydligen inte, säger Marcus Eriksson.

Debut på lördag mot Malmö

Pressen att leva upp till högt ställda förväntningar finns såklart men det försöker han tänka bort. Men visst är det en speciell situation att komma från Hockeyallsvenskan där han varit poängkung till regerande mästare och ska debutera som 39-åring.

– Så många fler chanser får man inte. Jag måste gå ut och njuta. Ska jag tänka på att gör jag inte si eller gör jag inte så då blir jag inte kvar eller får jag inte spela, alltså det funkar inte utan jag får försöka fokusera på rätt grejer och jobba hårt så tror jag det ska lösa sig med, säger Marcus Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.