Alexander Holtz gjorde sitt första NHL-mål när hans New Jersey förlorade mot Philadelphia. Foto: Bildbyrån

Alexander Holtz slog till med första NHL-målet: ”Blev verkligen glad”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Holtz gjorde säsongens – och NHL-karriärens – första mål.

Men trots det förlorade hans New Jersey mot Philadelphia med 5-2.

Målet kom i ett powerplayanfall i första perioden, där landsmannen Jesper Bratt såg att Holtz hade mycket yta på vänsterkanten. Holtz sköt rappt i väg pucken, som letade sig in mellan plockhandske och benskydd på Philadelphias Carter Hart.

– Jag blev verkligen glad, jag har lagt ned så mycket jobb för att nå hit. Men tyvärr räckte det inte till seger, säger han i en intervju med klubben efter matchen.

20-årige Alexander Holtz, som spelat ungdomsishockey i Nacka och Djurgården före flytten över Atlanten, gjorde NHL-debut och spelade nio matcher förra säsongen, gjorde därmed sitt och klubbens första mål för säsongen, och för egen del även NHL-karriärens första mål.

Kortvarig glädje

Nu blev kanske målglädjen inte alltför långvarig. 23 sekunder senare hade Philadelphia kvitterat, och gjorde i efterföljande perioder ytterligare tre mål. Bratt noterades för en kvittering vid Damon Seversons reduceringsmål, men närmare än så kom aldrig New Jersey, som förlorade matchen med 5–2.

Men genom att utnyttja spelarnas fart bättre, och ha mer fokus, kan det bli svårt för motståndarna att hinna ifatt Devils, tror Holtz.

– Jag vill hjälpa till att bygga ett vinnarlag. Jag tror att vi har något på gång, och vi måste fortsätta att bygga på det, säger han.

NHL

Philadelphia Flyers logo

Philadelphia Flyers

5 - 2

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

1-1, 2-0, 2-1
Wells Fargo Center, Philadelphia, PA
Publik: 19107

Period 1

  • 08:01
    0-1MålHoltz (Bratt/Mercer) PP1
  • 1-1MålAllison (Provorov/DeAngelo)
    08:24

Period 2

  • 2-1MålKonecny (Hayes/Provorov)
    10:39
  • 3-1MålFrost (Laczynski/J. van Riemsdyk)
    11:02

Period 3

  • 4-1MålKonecny (Hayes/DeAngelo) PP1
    01:31
  • 09:26
    4-2MålSeverson (Bratt)
  • 5-2MålFrost ENG
    18:01

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.