Arkiv: Modo förlorade igen. Foto: Bildbyrån

Allt ”som vanligt” igen för Modo – föll hemma mot Västervik

Efter den oväntade men sköna 6-1-segern över Vita Hästen skulle Modo spela en ny hemmamatch.

Men nu var allt ”som vanligt” igen för Ö-vikslaget.

Västervik vände och vann med 2-1 och Modo är parkerat som nästjumbo i hockeyallsvenskan.

Det var en oväntad storseger Modo bjöd Örnsköldsviksborna på när Vita Hästen städades av med klara 6-1 förra fredagen.

När det denna afton en vecka senare var dags för en ny hemmamatch var det Västervik som var på besök.

Modo har öppnat säsongen riktigt svagt och inför kvällens drabbning hade man tagit sju poäng på sju matcher där segern över Vita Hästen var den blott andra trepoängaren.

Och i kväll skulle allt visa sig vara ”som vanligt” igen för Modo. Man var tillbaka till hur det har sett ut stora delar den här säsongen: Energifattigt, fantasilöst – och målsnålt.

Vände och vann

Hemmalaget tog förvisso ledningen i den andra perioden genom Tobias Åhström, men det var också det enda målet som hemmalaget lyckades producera.

Västervik i sin tur som hänger med i toppen av tabellen, vände och vann.

Oscar Drugge kvitterade till 1-1 i powerplay bara fem minuter efter Modos ledningsmål, innan finländaren Eetu Tuulola hittade en väg till slutresultatet 1-2 sju minuter in på slutperioden.

Förlusten innebär att topptippade Modo är nästjumbo i hockeyallsvenskan.