Arkivbild från förra säsongen med Björklöven. Foto: TT

Björklöven illa ute i bergochdalbane-vinst mot Vita Hästen

Björklöven tappade 2-0 till 2-4 för att sedan vinna med 7-5 mot Vita Hästen i Norrköping.

– Det kommer inte att hålla många gånger till, säger tränaren Hans Wallson till Folkbladet.

Det såg ut att gå som på räls när Carl Grundström snärtade in ett skott från nära håll för 2-0 efter tolv minuters spel. Men sedan blixtrade hemmalaget till och vände till 4-2. Allra snyggast var Linus Högbergs 3-2-mål när han tog sats från bakom eget mål, skrinnade över hela banan, och avlossade ett skott rätt framifrån en bit framför målvakten Kevin Poulin.

Noterbart är att de fem målen i andra perioden mellan 2-2 och 4-4 kom inom loppet av 2.23.

Oskar Steen gjorde 5-5 för Löven efter ett straffslag i början av tredje perioden och höll sig framme vid den bortre vänstra stolpen och rakade in matchavgörande 6-5 med knappt tre minuter kvar. Daniel Norbe satte avslutande 7-5 i tom kasse i slutminuterna.

– Vi blandar. Vi har för höga toppar och för djupa dalar. Det finns inget emellan och därför förlorar vi idag, säger Hästens tränare Tony Zabel till Norrköpings Tidningar.

Efter tio omgångar har Björklöven 29 poäng och leder serien med nio poäng.

MER ISHOCKEY: Därför sprids coronasmittan mest inom ishockeyn?