Matthews och Nylander firar efter målet i NHL

Se Matthews 20:e mål för säsongen – William Nylander med framspelningen Foto: Viaplay/TT

Auston Matthews först att nå 20 mål i NHL när det rann iväg för Toronto mot NY Rangers

Auston Matthews gjorde två mål och stod för två assists när Toronto vann i New York mot Rangers med 7-3.

– Det känns att man har ett bra flyt just nu, säger Matthews till NHL.

Matthews har nu gjort 21 mål varav sju på de sista fem matcherna. Han var först i NHL med att spräcka 20-målsvallen den här säsongen.

Det rann iväg på slutminuterna med två mål, varav det sista i tom bur, när Toronto tog sin femte vinst på de sju senaste matcherna.

Laget spelade sin andra match på raken i New York efter 4-3-förlusten i sudden mot Islanders under gårdagen.

– Det var skönt att avsluta den här bortaturnén med två poäng, säger Matthews.

Zibanejad: ”Inte tillräckligt bra”

Rangers förlorade den första perioden med 1-4 och Mika Zibanejad reducerade till 2-4 i slutet av den andra perioden.

– Första perioden gjorde att vi hamnade i en dålig position och det var inte tillräckligt bra, säger svensken till AP.

NHL har statistik för allt. Matthews blev den andre USA-födde spelaren att inleda sin karriär med åtminstone 20 mål i åtta säsonger. Patrick Kane har rekordet med 13 mellan 2007 och 2020.

William Nylander inledde säsongen med att göra poäng i 17 raka matcher för Toronto, ett klubbrekord. Nu är svensken inne på en ny svit med poäng för sjätte matchen i rad. I natt spelade han fram Matthews till bägge hans mål.