Foto: Bildbyrån

IIHF-presidenten: ”Beskedet om JVM kommer under OS”

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas JVM i Kanada avbröts under dramatiska former efter att coronasmitta kommit in i flera av lagen. Nu meddelar IIHF-presidenten Luc Tardif att turneringen planeras spelas i sommar – och att exakta datum presenteras under OS i Peking.

I slutet av december öppnade Luc Tardif för att turneringen ska spelas under juni eller juli 2022. En plan han nu bekräftar till den ryska nyhetsbyrån TASS.

– Vi förbereder oss för att vara värd för turneringen i sommar. Datum och plats kommer att bli kända under de olympiska spelen, säger Tardif.

Det var efter att flera spelare insjuknat i covid-19 och lag tvingats lämna walkover, som IIHF tog beslutet att helt ställa in turneringen i Kandada. Totalt hann tio matcher spelas, varav Juniorkronorna hann spela två, innan JVM avbröts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

JVM i ishockey

Mer i ämnet