Foto: Bildbyrån

Biljetterna slutsålda på sju (!) minuter – nytt publikrekord väntar

Uppdaterad
Publicerad

En femte och avgörande SM-final mellan Brynäs och Luleå – då sålde sittplatsbiljetterna slut på bara sju minuter. När SM-guldet ska delas ut på torsdag kväll blir det inför rekordpublik.

–  Det är helt sjukt, säger målvakten Ellen Jonsson till SVT Sport.

När Brynäs tog emot Luleå i den tredje finalmatchen i söndags fanns 6537 åskådare på plats i arenan i Gävle. Nytt publikrekord för svensk damishockey.

– Det är helt fantastiskt, sa Johan Cahling, varumärkesansvarig i Brynäs, i SVT:s sändning.

Men det nysatta rekordet ryker alltså redan imorgon. När biljetterna till den femte och avgörande SM-finalen släpptes under onsdag morgon tog sittplatsbiljetterna slut på bara sju minuter, berättar Peter Liljegren Appelquist, Brynäs tf. kommunikationschef, för Aftonbladet.

– Vi har passerat med marginal 7 000 sålda biljetter. Vi har platser kvar på hemma- och bortastå att sälja. Men det var lapp på luckan på sittplatsbiljetterna efter sju minuter.

– Det är väldigt roligt och vi är glada att tjejerna får den uppmärksamhet de förtjänar.

Målvakten Ellen Jonsson, som har spelat i Brynäs under hela sin seniorkarriär, ser minst sagt fram emot det stora publikstödet.

– Det är helt sjukt, jag trodde inte det var sant först. Man kommer nog förstå det först i morgon när det är så mycket folk på läktaren, säger hon till SVT Sport.

SM-finalen sänds i SVT2 och SVT Play klockan 18.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.