Björklöven tvingade fram en sjunde match mot Modo

Uppdaterad
Publicerad

Vinna eller försvinna för Björklöven.

Då tvingade man fram en sjunde avgörande match i hockeyallsvenska semifinalen mot Modo.

Den svängiga matchen slutade 5-3 till hemmalaget.

Det saknades inte spänning i Umeå när Björklöven tvingade fram en sjunde avgörande match i semifinalserien.

Modo tog ledningen redan efter två minuter, men Björklöven svarade med två mål strax därefter. Innan periodpaus hade Modo kvitterat till 2-2.

Lagen följdes åt till den tredje perioden. Där blev Jacob Olofssons 4-3 och Gustav Posslers 5-3 avgörande.

– Underbart. Vi hade ett mål inför den här matchen: att vinna den och få den här ”match sju” som är efterlängtad. Det är en sjukt kul match att spela, säger tränaren Viktor Stråhle i C More.

Vem som ställs mot seriesuveränen HV71 avgörs alltså i en direkt avgörande match på torsdag. Modotränaren Mattias Karlin menar att laget måste sluta slarva och ta så många utvisningar.

– Vi bäddade ganska dåligt för oss själva och släppte in billiga mål. Då kanske jag inte syftar så mycket på han som står där bak utan på utespelarna. Extremt frusterande. Björklöven är tillräckligt bra för att spela sig till lägena. Vi dräller med pucken. Disciplinen måste vara hundra gånger bättre än i dag, säger han i C More.

HockeyAllsvenskan

IF Björklöven logo

IF Björklöven

5 - 3

MoDo Hockey logo

MoDo Hockey

2-2, 1-1, 2-0
Winpos Arena, Umeå

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.