Björklöven skrällde mot HV71 – utjämnade finalen

Det var ett helt annat Björklöven som skrällde och vann den andra hockeyallsvenska finalen mot HV71 i Jönköping med 3-1. Detta efter att ha förlorat den första finalen i samma arena med 6-1 i lördags.

– Det var starkt, det var lite knackigt i andra perioden där de fick lite grepp. Det är riktigt skönt att ta hemmaplansfördelen till Umeå. Vi försöker att vara bäst när det gäller. Vi behöver tre vinster till och det är bara att gasa på. Det kommer att bli magiskt att spela på hemmaplan på onsdag och fredag, säger matchvinnaren Olle Liss.

HV tog ut målvakten på slutet men skapade aldrig något riktigt tryck. När slutsignalen gick låg spelarna i en hög runt och på Lövens storspelande målvakt Joona Voutilainen och efter rejält gruff fick fyra spelare med sig utvisningar för osportsligt uppträdande.

HV fick inte grepp trots kvitteringen

När Myles Powell kvitterade till 1-1 för HV i mitten av den andra perioden, en period man vann skotten med 13-5, trodde nog de flesta att favorittippade serievinnaren HV skulle ta tag i taktpinnen.

Men i upptakten av tredje perioden kom Löven i en snabb omställning och Olle Liss fick pucken framför mål och lade in 2-1, hans andra mål för kvällen. Inte ens två minuter senare utökade Gerry Fitzgerald till 3-1 med ett backhandmål.

– Det är första gången under säsongen som jag sett HV71 stressat av situationen, säger C Mores expert Harald Lückner.

Nu väntar två matcher i Umeå. Vinnaren i den här matchserien i bäst av sju matcher är klar för SHL nästa säsong.