Boston slog Washington efter sex raka mål

Gästande Boston vände och vann mot Washington i nattens målrika NHL-möte.

För hemmalaget var det den fjärde raka förlusten.

Det började svettigt för Linus Ullmark i Boston-buren. Washingtons Conor Sheary gjorde mål redan i tredje minuten efter det att den svenske målvakten misslyckats med att slå bort pucken. Sheary utökade ledningen knappt tio minuter senare med ett distinkt skott i nättaket.

Därefter var det slut på hemmalagets inledande målglädje, för Ullmark och resten av hans lag skärpte till sig.

Boston utjämnade genom två mål i powerplay i slutet av första perioden, av David Pastrnak respektive Brad Marchand – som spelade med omplåstrad näsa efter en hög klubba.

Sex raka mål

Anton Blidh assisterade i början av andra perioden till både 3–2 och 4–2.

Boston gjorde sex raka mål. Washington bytte målvakt redan efter fyra insläppta.

Marchand spikade slutresultatet, 7–3, genom att klubbskickligt lirka in sitt andra mål för kvällen på en retur i mitten av tredje perioden. Även Pastrnak gjorde två mål, medan backen Matt Grzelcyk stod för ett mål och fyra assist.

Washington-stjärnan Nicklas Bäckström gick poänglös från isen. Hans lag har inte vunnit sedan nyårsafton.

Landeskog i karantän

När Colorado tog emot Seattle i Denver saknades Gabriel Landeskog, som med sju poäng utsågs till ligans bästa spelare under förra veckan. Nu spelade han inte på grund av covidkarantän.

Matchen blev jämn och slutade 3–4 efter det att Colorado kvitterat Seattles ledning i tredje perioden och sedan utökat med cirka sex minuter kvar.

Seattles Marcus Johansson noterades för ett mål och en assist och Colorados André Burakovsky för två assist.