Oskarshamn slog Färjestad efter straffar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Oskarshamn säkrar skrällen mot Färjestad Foto: Bildbyrån/C More

Botten slog toppen – Färjestad föll på straffar

Uppdaterad
Publicerad

Botten slog toppen, jumbon Oskarshamn slog Färjestad efter straffar. Oskarshamn låg länge under efter att Färjestads Joakim Nygård gjort två mål på 30 sekunder.

Se avgörandet i spelaren här ovan.

Serieledaren Färjestad hade inför matchen en 34 poängs skillnad ner till tabelljumbon Oskarshamn. Färjestad tog ledningen genom David Tomasek som styrde in 0-1. Men Oskarshamn gav sig inte och svarade med en kvittering av Anton Mylläri kort därefter.

– Det var en riktigt viktig seger. Vi hade några avbräck och visste att det inte skulle bli enkelt ikväll. Vi spelade som ett lag och gjorde samma sak som när vi slog dem senast, sa Ahti Oksanen till TV4.

Färjestads Joakim Nygård klev fram i matchens andra perioden och gjorde två snabba mål.

– Vi hade matchen när vi hade 3-1 i mitten av andra men spelade naivt och bjöd in dem till 3-3 inför sista. Då är det små marginaler. Vi kunde fått fler poäng med oss men fick bara en, sammanfattade Färjestads tränare Thomas Mitell.

Matchen gick till straffläggning och där avjorde Olli Palola för hemmalaget med 5-4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.