Brayden Point

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Brayden Points hattrick i matchen mot New York Rangers. Foto: NHL.com/Bildbyrån

Brayden Points sex poäng rekord för Tampa Bay: ”Ganska coolt”

Uppdaterad
Publicerad

Brayden Point gjorde sex poäng när Tampa Bay slog New York Rangers med 6-3. Det är tangerat klubbrekord för kanadensaren.

– Det är ganska coolt, säger Point.

Point gjorde tre mål och passade fram till tre när Tampa Bay vände 2-3 i den sista perioden. Det var personligt rekord för Point. Tidigare sexpoängsspelare i Tampa Bay är Nikita Kucherov, gjorde fem poäng i natt, som gjorde det förra året och Doug Crossman som gjorde det 1992.

– Det var en sådan kväll när alla bitar föll på plats, säger Point, 28, som gjorde säsongens tredje hattrick (fyra totalt i karriären).

Rangers ledde med 2-0 men tappade matchen efter raset i tredje perioden.

– Jag tycker inte att vi släppte till speciellt många chanser men de har ett par giftiga spelare och de skadade oss, säger Rangers tränare Peter Laviolette till NHL.

”Två av världens bästa spelare”

Point och Kucherov som sammanlagt gjorde elva poäng fick det mesta av uppmärksamheten efteråt.

– ”Pointer” hade sex poäng och ”Kuch” fem. De är två av världens bästa spelare av en anledning och visade det i kväll, säger lagkamraten Steven Stamkos.

Victor Hedman hade plus fyra i plus- minusstatistiken och noterades för två assist i sin 1 038:e match för Tampa Bay och är tvåa i klubbens historia över antalet spelade matcher. Steven Stamkos leder med 1 066 matcher.

NHL

Tampa Bay Lightning logo

Tampa Bay Lightning

6 - 3

New York Rangers logo

New York Rangers

0-2, 2-0, 4-1
Amalie Arena, Tampa, FL
Publik: 19092

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.