Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Calgarys Rasmus Anderssons soloräd ledde till seger i NHL-matchen mot Edmonton.

Se Rasmus Anderssons solomål. Foto: AP.

Calgarys Rasmus Anderssons soloräd ledde till seger

Svenske storbacken Rasmus Andersson såg till att Calgary kom igen och vände matchen mot fjolårsfinalisten Edmonton till seger med 4–1 borta.

– Det där är briljant. Han var överallt i det här bytet, säger kommentatorn.

1-4MålZary ENG

Anderssons soloräd halvvägs in i matchen innebar att Calgary kvitterade Edmontons ledning och sedan drog ifrån.

Andersson slet åt sig pucken vid mittlinjen och snirklade sig sedan fram och runt motståndarspelare innan han avslutade framför Edmontons målvakt Stuart Skinner med ett skott i nättaket

Andersson stod också för två assist och blev utnämnd till matchens lirare. Calgary har nu tre segrar på tre matcher.

Storspel av Gustavsson

Minnesotas svenske centerstjärna Joel Eriksson Ek har brutit näsan och fanns inte med på isen när det blev förlust efter förlängning mot Winnipeg borta med 1–2.

Trots storspel av Filip Gustavsson – 33 räddningar – i Minnesotas mål lyckades Winnipegs Kyle Connor sätta det avgörande målet efter 51 sekunder, i numerärt överläge.

Liam Öhgren, 20 år, gjorde sin första NHL-match för säsongen för Minnesota. Det blev inga poäng i protokollet under de drygt elva minuter han fick på isen. Förra året spelade han fyra matcher.

Joel Eriksson Ek fick sitt näsbrott när landsmannen Adam Larsson i Seattle satte en armbåge i ansiktet på honom i andra perioden i lördags, en match som Seattle sedan vann på straffar.

På tisdagen, mot St Louis, väntas svensken vara med i igen.