• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Efter dödskraschen – här hyllas bröderna Gaudreau i Calgary

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter dödskraschen – här hyllas bröderna Gaudreau i Calgary Foto: Bildbyrån

Efter dödskraschen – Gaudreau hyllades i Calgary

Uppdaterad
Publicerad

NHL-stjärnan Johnny Gaudreau, som nyligen dödades i en bilolycka, hyllades av sin forna klubb Calgary i lagets första hemmamatch för säsongen.

Johnny Gaudreau dödades tillsammans med sin bror Matthew i en trafikolycka i New Jersey den 29 augusti. Johnny Gaudreau spelade nio av sina elva säsonger i NHL med Calgary och blev hyllad av spelare och publik inför matchen mot Philadelphia på söndagsmorgonen svensk tid.

Hans tröjnummer exponerades på mediekuben och ett videoinslag med höjdpunkterna från karriären spelades för publiken som skanderade hans namn.

– Flera av killarna i laget kände honom väl, så det här blir ett tillfälle att hedra honom. Men det bästa sättet att göra det är att gå ut där och göra en bra match för hans skull, sade Calgarybacken MacKenzie Weegar inför matchen till nhl.com.

Själva matchen vann Calgary med 6–3. Svenske forwarden Mikael Backlund gjorde ett av lagets mål.

NHL

Calgary Flames logo

Calgary Flames

6 - 3

Philadelphia Flyers logo

Philadelphia Flyers

2-0, 1-2, 3-1
Scotiabank Saddledome, Calgary
Publik: 19289

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.