• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Tampa Bay Lightning, med lagkapten Victor Hedman, tvingas flytta en match på grund av orkanen Milton. Foto: TT Nyhetsbyrån

Tampa Bay Lightning tvingas flytta match på grund av orkanen Milton: ”En tuff dag”

Uppdaterad
Publicerad

Orkanen Milton har dragit in över Florida och orsakat stor förödelse. Floridalaget Tampa Bay Lightning tvingas nu flytta sin NHL-match.

– Det är en tuff dag för oss Floridianer, säger lagets svenske lagkapten Victor Hedman till NHL:s hemsida.

Orkanen Milton har dragit över Florida och ödelagt mycket i dess väg. Hem förstördes och miljoner hushåll och företag drabbades av strömavbrott. Flera personer uppges dessutom ha dött.

Därför skjuter Floridalaget Tampa Bay nu upp sin hemmamatch mot Carolina Hurricanes, som skulle spelats natten till söndag svensk tid.

Victor Hedman orolig för Florida-borna

– Det har varit en hel del tornados i hela delstaten som kostat människor liv, så det är en tuff dag för oss Floridianer, säger svenske Tampa-kaptenen Victor Hedman till NHL.

Tampa Bay tvingades redan under måndagen ställa in sin försäsongsmatch mot Nashville på grund av orkanen Helene.

– Allas tankar är förmodligen inte där de borde vara. Det är vårt hem, och det kommer att vara drastiskt annorlunda jämfört med när vi lämnade, säger lagets tränare Jon Cooper.

Lagen ska däremot spela mot Carolina natten till lördag, men då i Raleigh, North Carolina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.