Chicago Blackhawks Connor Bedard glömde klubban inför NHL-debuten

Uppdaterad
Publicerad

NHL-säsongens hetaste nykomling Connor Bedard glömde klubban i omklädningsrummet när hans Chicago mötte Pittsburgh.

Men den inledande förvirringen slutade där och 18-åringen fick både ta den första tekningen mot sin barndomsidol och göra en assist i 4–2-vinsten mot Pittsburgh.

Det hetaste namnet från NHL:s talangfabrik på många år, Connor Bedard, var förmodligen tagen av debutstundens allvar när han skulle begå NHL-premiär med sin klubb Chicago på tisdagen, lokal tid, rapporterar nhl.com.

Chicagorookien uppges ha varit så exalterad och ivrig att åka ut på isen i United Center att han glömde ta med sig klubban från omklädningsrummet.

Sprang tillbaka

I en video som visades av ESPN syns Bedard göra ”high five” med sina lagkamrater utanför omklädningsrummet innan han inser att han glömt sin klubba och springer in i omklädningsrummet och hämtar dem.

Han tog sig sedan ut på isen, med klubban, och åkte, traditionsenligt, ett rookievarv runt isen tillsammans med lagets andra nykomling Kevin Korchinski.

När matchen väl satte i gång var det dock ingen förvirring att skåda hos Bedard och redan under sina första sekunder på isen fick han spela mot sin barndomsidol, Pittsburghs Sidney Crosby.

KLIPP: Se Connor Bedards miss inför NHL-debuten

Tekade mot idolen

Bedard, som valdes först i draften 2023 tog matchens första tekning mot ingen mindre än Sidney Crosby, som valdes först i draften 2005.

– Jag försökte att vinna tekningen, men det misslyckades jag ju med kapitalt. Men det var rätt coolt. Han var en barndosmhjälte för mig. Så det var riktigt kul, säger han, enligt ESPN.

Senare under matchen, när Ryan Donato i andra perioden satte Chicagos reduceringsmål efter att Pittsburgh tagit ledningen med 2–0, var det Connor Bedard som stod för en andraassist.

Halvvägs in i tredje perioden kvitterade Chicagos Cole Guttman och Jason Dickinson gav laget ledningen med drygft 4 minuter kvar att spela. Slutresultatet skrevs sedan till 4–2 efter att Nick Foligno gjort Chicagos sista mål i Pittsburghs tomma bur.

– Att vända så som vi gjorde är grymt bra för känslan i laget, säger Bedard.

NHL

Pittsburgh Penguins logo

Pittsburgh Penguins

2 - 4

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

1-0, 1-1, 0-3
PPG Paints Arena, Pittsburgh, PA
Publik: 18411

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.