Gabriel Landeskog är med och gratulerar till Andre Burakovskys 5-2-mål. Han gjorde även 2-0 för sitt Colorado i natt. Foto: TT

Colorados triss i sjuor första gången på 26 år

Uppdaterad
Publicerad

Colorado besegrade Detroit med 7-3 och blev första lag att göra sju mål i tre raka matcher på 26 år.

– Det galna är att vi inte spelat vår bästa hockey ännu, säger Devon Toews som gjorde tre assists till AP.

Colorado kopierade Pittsburghs bedrift från november 1995. Lagets fantastiska sju-vecka började i måndags när Philadelphia besegrades med 7-5, fortsatte med 7-3 mot NY Rangers i onsdags innan nattens nya sjua mot Detroit. I natt bidrog 26-årige Andre Burakovsky, spelade för Malmö innan klivet till Nordamerika 2013, med att göra två mål.

Colorado har vunnit de sex senaste hemmamatcherna med att göra minst sex mål, vilket även det är en rekordsiffra delad med Quebec från 1982-83 och 1985-86.

– Det här laget testar ens defensiva kapacitet bättre än något annat lag i ligan och vi måste helt enkelt bli bättre, säger Detroits tränare Jeff Blashill.

Kaptenen Gabriel Landeskog fick med sig en assist och gjorde poäng för tionde matchen i rad. Han utgick med en skada på underkroppen i den andra perioden och återkom sedan aldrig.

Målskytt spelade 14 år i Detroit

34-årige Dan Helm gjorde mål i sin första match mot sitt gamla lag. Helm spelade 14 säsonger i Detroit innan flytten till Denver.

– Det är hemma, sade Helm som har en Stanley Cup-ring från 2008 med Detroit om sin gamla stad.

Före matchen hölls en tyst minut för den förre Denver Broncos-spelaren (amerikansk fotboll) Demaryius Thomas som hittades död i sitt hem i Atlanta i torsdags endast 33 år gammal.

NHL

Colorado Avalanche logo

Colorado Avalanche

7 - 3

Detroit Red Wings logo

Detroit Red Wings

3-1, 3-2, 1-0
Ball Arena, Denver, CO
Publik: 18021

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.