Rasmus Dahlin har fått en rekordfin inledning på NHL-säsongen. Foto: Bildbyrån

Dahlin efter historiska säsongsstarten i NHL: ”Var rädd att göra misstag”

Uppdaterad
Publicerad

Rasmus Dahlin blev i och med målet i Buffalos 6–3-seger mot Calgary i torsdags historisk.

Han är den första NHL-backen någonsin som inleder säsongen med att bli målskytt i fyra raka matcher – ett resultat av att våga göra sin grej, säger Dahlin själv till nhl.com. 

– Jag var rädd att göra misstag. Jag var rädd att gå minus och det är aldrig en bra grej. Det blev också sämre när vi spelade.

Enligt spelaren har tränaren Don Granato, som tog över laget i våras, haft en avgörande roll.

– Sättet han kom in på, sakerna han sa och hur han fick oss att spela ett djärvt spel. Och att inte tänka. Det är hans nyckelord, att köra på och göra sin grej, då kommer saker att hända. Så länge man försöker och fortsätter att försöka kommer saker att bli bättre, berättar Dahlin för nhl.com.

Det är inte bara Dahlin själv som uppskattar förändringen. 22-åringen från Trollhättan hyllas av både tränare och lagkamrater.

– Jag kommer nog aldrig överraskas av vad Dahlin kan göra. Han tävlar väldigt bra och anstränger sig mellan matcherna. Redan imorgon bitti (dagen efter matchen) kommer han jobba hårt. Han är obeveklig i sin arbetsmoral, säger Granato.

Lagkamraten och forwarden Alex Tuch:

– Snubbens spel har på det senaste varit ”lights out” (en fantastisk prestation), både offensivt och defensivt, säger han och fortsätter sedan:

– Han är en av de smartaste spelarna jag någonsin spelat med. Och jag tror inte ens att han är i närheten av så bra som han kan bli.

Klipp: Rasmus Dahlin: ”Jag har utvecklats som människa”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.